Min første rigtige loddestation

Jeg er 12 år og elsker elektronik og nye og sjove ting som en hjemmelavet RC helikopter og mange andre ting. Siden jeg kan huske, har jeg altid skilt gammelt elektronik ad, som vi enten ikke brugte eller noget som vi har købt fra den lokale genbrugs butik.

Conrad Elektronik er et sted hvor man kan få komponenter, printplader, loddekolber og meget mere til fantastiske priser. For en måned siden købte jeg min første rigtige loddestation. Den var billig og blev leveret efter 2 dage.

Kompakt loddestation hos Conrad

Hvis der er nogen som mig, (Der elsker elektronik højere end noget andet) og bor i Danmark, Tyskland og mange andre lande, så køb dine komponenter fra Conrad Elektronik. De giver dig god service og endda en rabatkupon.

Hvis du er ny til Arduino og andre boards som Raspberry Pi, så anbefaler jeg jer at købe et starter sæt. I kan købe dem fra Conrad Elektronik, andre hjemmesider har også et udvalg.

Hvis I nu ikke har købt et starter sæt, men bare et Arduino board og nogle få komponenter, anbefaler jeg jer at købe en bog om Arduino eller gå ind på YouTube, hvor du kan finde hundrede af videoer som giver dig tips til hvad du skal og ikke skal gøre.

Jeg anbefaler mest at I køber et starter sæt,  hvis I ikke har nogen forstand på det. Starter sættet fra Conrad kommer med en manual på over 100 sider, mens andre sæt kommer med en knap så god manual. I manualen fra Conrad står der alt fra tips til hvordan de forskellige komponenter virker.

Ardiuno start kit hos Conrad

Men hvis I har valgt ikke at købe sættet, men bare et board og nogle komponter, og I ikke har forstand på det så køb en bog om det, eller se nogle videoer på YouTube eller andre hjemmesider.

Hvis I nu er har fået lyst til at lodde printplader og lave andre hjemmelavede ting så køb fra Conrad, køb loddekolben, loddetinnet, komponenterne og alle de andre ting fra Conrad Elektronik. De giver dig den bedste service og som jeg nævnte før, de giver dig en kupon på 50 Kr. Med i købet.

Hvis du ikke ved hvordan man lodder printplader og du ikke kender en som kan finde ud af det, så findes der videoer, blogs, og bøger som giver dig den information som du har brug får for at komme i gang.

Printplader hos Conrad

Jeg anbefaler meget at I køber bly frit loddetin, da det kan skade din lunger eller give dig tinsyge som senere kan fremkalde kræft. Ved at købe blyfrit tin, er der næsten ingen risiko, men du skal stadig huske at åbne alle vinduer i det rum som du lodder i da dampene ikke er ufarlige.

Loddetin hos Conrad

Jeg skriver alt dette fra erfaring og fra alle de problemer jeg stødte ind i første gang jeg prøvede alle disse ting.

Jeg håber at I har læst den og fået en god ide om hvad I skal gøre og købe.

Nikolas Sorknæs, Esbjerg.

Samlet sortiment af loddeteknologi hos Conrad

Nb: Man skal selvfølgelig være over 18 år gammel for at handle hos Conrad Elektronik.

Conrad Elektronik